De Stichting Project Misside Nederland is opgezet door Mamadou Aliou Diallo en Susan Kessels. Zij zetten zich, samen met vrijwilligers en sponsoren uit zowel Nederland en België in om Project Misside Guinee te ondersteunen.
Mamadou Aliou Diallo en zijn oudere broer en grondlegger van het project Amadou Yombo Diallo (woonachtig in Duitsland), zijn vanaf het eerste uur verbonden aan het Project Misside Guinee dat zich richt op de uitvoering van sociale projecten in de stad Télimélé, Guinee West-Afrika.
Mamadou Aliou Diallo
is de manager van het project en heeft dagelijks contact met personeelsleden in Télimélé.
Zowel hij als zijn broer bezoeken het project meerdere keren per jaar.
Mamadou Aliou Diallo werd in 1981 geboren in Guinee en woont sinds 1997 in Eindhoven. Hij groeide op in de stad Télimélé in het westen van Guinee en zet zich als vrijwilliger in voor de regio rond Télimélé.
Mamadou Aliou Diallo werkt als ambulant hulpverlener bij Pureza-Expertisecentrum en is hier vanaf de start (2020) bij betrokken. Hij heeft daarnaast een lange staat van dienst als tolk voor o.a. IND, Geestelijke gezondheidszorg en diverse overheidsinstellingen.
Susan Kessels
directeur van Pureza Expertisecentrum. Ik heb Project Misside leren kennen door Mamadou Aliou Diallo, met wie ik al vele jaren samenwerk. Voor mij vallen in Project Misside een aantal doelen samen die ik belangrijk vind, zowel als directeur maar ook als persoon.
Het bieden van kansen aan jonge vrouwen die zonder deze mogelijkheden uitgesloten worden van maatschappelijke en sociaaleconomische mogelijkheden. Jonge mensen motiveren en enthousiast maken om, met de juiste hulp, je eigen toekomst op een positieve manier te beïnvloeden. Daarnaast heb ik mijzelf tot doel gesteld om een bijdrage te leveren in de bestrijding van meisjesbesnijdenis. Dit doe ik door middel van voorlichting op de Medische Beroepsschool én door inzet van lokale mensen ook in de verdere regio. Ook ik bezoek met regelmaat het project in Guinee.
Samenwerkingen
- In Duitsland wordt samengewerkt met een groot aantal bedrijven, hogescholen en universiteiten. Daarnaast is de hoofdsponsor van het Project Misside, Peter Simmel, ook afkomstig uit Duitsland.
- Pureza-Expertisecentrum heeft zich als bedrijf verbonden aan het Project Misside.
- Susan Kessels, directeur Pureza-Expertisecentrum, is samen met Mamadou Aliou Diallo in november 2021 op een werkbezoek geweest bij het Project Misside in Guinee. Door middel van een voorlichtingsbijeenkomst aldaar op het instituut, waaraan medewerking werd verleend door vooraanstaande personen in de regio, zijn de eerste stappen gezet met betrekking tot de aanpak van de bestrijding tegen meisjesbesnijdenis.
- In oktober 2022 krijgt de strijd tegen meisjesbesnijdenis een vervolg als José Franken, gezondheidsvoorlichter GGD, het project bezoekt en zich aansluit bij de voorlichtingen.
- In België zijn diverse mooie initiatieven ontstaan onder andere door inzamelingsacties te houden vanuit de basisschool De Zonnebloem in Waanrode en Sint Albertuscollege in Leuven.
- Het project ‘Vlinderkindje’ heeft zich ook verbonden aan het project Misside. Mede namens dit project is de nieuwe kinderopvang gerealiseerd.